Koffieconcert, 5 juli 2009

Dirigent Raymond Spons Op zondag 5 juli vindt in de Haandert een koffie-concert plaats. Dit concert wordt verzorgd door het Tegels symphonie Orkest. Het concert heeft een bijzondere gevarieerde invulling. Door het orkest worden oa. uitgevoerd de 4e Slavische dans van Dvorak en Roemeense boeren dansen van Bartok. Er wordt door de blazers-sectie van het symphonie orkest een bijzondere compositie van Gordon Jacob uitgevoerd met als titel: “Old Wine in new bottles”.

Een volgende verrassing zal de zeer bekende ouverture “L’italiana in Algeri” van Rossini zijn waarin het hele orkest bijna de zaal zal uitswingen. Tijdens de laatste repetities hebben meerdere studenten in opleiding van het Conservatorium van Maastricht deze ouverture “onder handen” gehad met het TSO. Op 5 Juli zal de interpretatie van Raymond Spons te horen zijn. Hij is vaste dirigent van het orkest.

Irene Ruys Bijzonder onderdeel van dit concert zal de Romance van Beethoven zijn waarin de soliste Irene Ruijs de vioolsolo voor haar rekening zal nemen. Deze zeer bijzondere vertolking van de Romance zal passen in dit zomerse concert.

Als onderdeel van dit concert zal het orkest alvast een voorproefje geven van enkele werken van de operette “Baron van Glazenapp” die op 16 t.e.m. 18 oktober plaats zal vinden. We zullen niet teveel verklappen maar kom op 5 juli as. naar het koffieconcert in de Haandert te Tegelen dat begint om 11.00 uur en de toegang bedraagt €5,--.