Concert 17 juni 2012

Dirigent Luis Andrade Het Tegels Symphonie Orkest, dat in 2010 het 100-jarig bestaan vierde, concerteert zondag 17 juni om 15.00 uur in Cultureel Centrum De Haandert. Het orkest telt circa 50 musicerende leden uit de hele regio. Sinds verleden jaar staat het orkest onder leiding van de Spaanse dirigent Luis Andrade. Hij was voor het orkest geen onbekende want hij speelde al vele malen als cellist met het orkest mee. Hij is als cellist een veelgevraagd solist bij kamermuziekconcerten in heel Europa, maar ook in Wit-Rusland en Zuid-Korea. Luis Andrade is ook dirigent van het Napoli Mandoline Orkest uit Kerkrade en cellist bij het Orkest van het Oosten.

Het TSO dat regelmatig koren en muziekgezelschappen begeleidt bij grote uitvoeringen treedt die dag alleen met het eigen gezelschap op en bij een nummer met een pianiste als solist.

Susanne Hardick Op het programma staan: 3e Symfonie van Aleksander Borodin; Nachklänge von Ossian van Niels Gade en het bekende 5e Pianoconcert van Ludwig von Beethoven, met een bijzondere vertolkster Susanne Hardick aan de piano. Zij behaalde onder andere het Master of Music-diploma aan de Universiteit van Calgary in Canada. Zij won diverse prijzen en talentenbeurzen voor toptalent en was in 2006 de eerste winnares van de Glenn Corneille Jong Talentprijs in 2006.

Voor de muziekliefhebbers is het beslist een aanrader en de voetballiefhebbers hoeven die dag niets te missen van het EK-voetbal, want de wedstrijd Portugal – Nederland, wordt die avond pas om 20.45 uur gespeeld.