Familieconcert 9 maart 2013

Optreden met een symfonie orkest

Je bent jong en je droomt van een optreden met een groot orkest. Voor een groep jeugdigen gaat deze droom in vervulling. Op 9 maart as. om 17.00 uur in de Haandert organiseert het Tegels Symphonie Orkest (TSO) een familieconcert. Het TSO biedt jeugdigen de gelegenheid kennis te maken met een echt symfonieorkest. Niet alleen luisteren maar ook meedoen is de formule.

Het orkest heeft al enkele weken met jeugdige muzikanten geoefend (zie onderstaande foto's) om onder andere de Toy Symphony van Leopold Mozart mee te spelen. Kinderen nemen de soloinstrumenten voor hun rekening in deze symfonie. Verder zullen een groep jonge violisten (8-16 jaar) als solist optreden in het vioolconcert van Rieding.

Voor deze bijzondere gelegenheid heeft het orkest nog drie jeugdige solisten uitgenodigd om solistisch op te treden. Zo zal Eline Hensels (14 jaar) de Elegie van Fauré vertolken op zijn cello. Eline heeft bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs behaald. Lena Frenken (18 jaar) uit Heinsberg zal op haar hobo het hoboconcert van Marcello ten gehore brengen. Ook zal Xaveria Vossen (17 jaar) uit Tegelen je laten wegdromen tijdens haar optreden met de Romance van Svendsen voor viool en orkest.

Tevens zal het TSO de "Petite Symphonie voor blazers" van Gounod en de Ouverture “Impresario” van Mozart spelen. Het concert is bedoeld voor diegene die willen genieten van een breed repertoire waarin jonge muzikanten centraal staan. Kom en laat je verrassen door de cello, de hobo, de viool en natuurlijk de overige instrumenten die het orkest rijk is.

Aanvang is 17.00 uur. De entree is €5,-- voor volwassenen en €2,50 voor kinderen.

Hier enkele foto's van de voorbereidingen voor dit concert:

Groepsfoto 1

Groepsfoto 2

Groepsfoto 3