Passie met het TSO

Dit voorjaar komt het Tegels Symphonie Orkest met een concert met een bijzondere muziekkeuze. Het TSO speelt met veel passie de hoogtepunten uit de 7e symfonie van Beethoven. Ook wordt onstuimige en feestelijke muziek van Dvorak, Brahms en Strauss gespeeld; een genot om naar te luisteren.

Door een bijzonder initiatief van de dirigent Luis Andrade wordt dit concert geopend met enkele delen uit de 8e symfonie van Dvorak. niet-leden van het TSO hieraan meedoen. Zo kunnen zij ervaren hoe geweldig het is om in een symfonieorkest te spelen. Wie weet wordt het ook hun passie! Er is gekozen voor een bijzondere, vereenvoudigde bewerking, die het mogelijk maakt dat spelers van elk muzikaal niveau kunnen meespelen. Muzikaal speelplezier staat daarbij voorop.

Hoogtepunt zal zeker het Cello concert van Lalo zijn. Een bijzonder concert vraagt een bijzondere solist die we gevonden hebben in de persoon van Stephan Heber.

Stephan Heber werd in 1977 geboren in Kiel, Duitsland. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste cellolessen. In 1990 en 1995 was hij finalist en laureaat tijdens het concours “Jugend musiziert”. Van 1998 tot 2002 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij achtereenvolgens Dimitri Ferschtman en Monique Bartels. In 2002 slaagde hij voor zijn Bachelor-diploma en vervolgde zijn studie bij Gregor Horsch. In juni 2005 behaalde hij zijn Master-diploma. Daarna volgde hij lessen bij Ulrike Schäfer en Guido Schiefen in Keulen.

Stephan Heber is sinds 2006 als cellist verbonden aan het Orkest van het Oosten in Enschede en sinds 2009 vast lid bij het Cello Octet Amsterdam, het voormalige Cello Octet Conjuncto Ibérico.

Kaarten zijn €15,-- pp aan de dagkassa; jongeren tot 21 jaar €7,50 pp. Amices van het TSO hebben recht op een vrijkaart.