Kennismakingsconcert Michael Rein

Met gepaste trots stelt Het Tegels Symphonie Orkest u zijn nieuwe dirigent, Michael Rein voor. Onder zijn leiding brengt het TSO dit najaar een verrassend concert. Michael Rein is namelijk behalve een bevlogen dirigent ook een fantastisch violist.

Michael Rein: dirigent en violist

De muzikale wortels van Michael Rein liggen in zijn geboortestad Aken. Hij studeerde viool in Stuttgart, Freiburg, Essen en Londen en sinds 2004 is hij violist bij HET Symfonieorkest in Enschede. Hij speelt ook regelmatig bij het WDR-Sinfonieorchester Keulen. Bovendien is hij lid van verschillende kamermuziekgroepen, zoals het Valerius- en het Emsland-Ensemble waarmee hij de afgelopen jaren een aantal uitgebreide concertreizen door Zuid-Amerika ondernam.

Tijdens dit concert zal Michael Rein beide functies vervullen. Het TSO speelt onder zijn leiding Masques et Bergamasques, een poëtische suite van Gabriel Fauré, voor het eerst uitgevoerd voor de Prins van Monaco op 10 april 1919. Bovendien zal MichaelRein als violist samen met hoboïste Esther Forschelen het prachtige concert voor viool, hobo en orkest van J.S. Bach vertolken.

Esther Forschelen: hoboïste

Esther studeerde aan het conservatorium van Enschede en Amsterdam en behaalde daar haar diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus bij Jan Spronk.

In haar studietijd speelde ze in het Nationaal Jeugdorkest waarmee ze diverse buitenlandse tournees maakte. Daarnaast volgde ze masterclasses bij Paulien Oostenrijk, Hans Jorg Schellenberger en Omar Zoboli.

Ze is inmiddels al vele jaren als hoboïste/althoboïste verbonden aan HET Symfonieorkest te Enschede.Verder is ze zeer actief in het kamermuziekcircuit met o.a.Trio Abbandono. Een trio (zang, hobo, harp) dat zich toelegt op originele muziek voor deze bezetting, maar dat ook een theaterprogramma heeft, met diverse muziekstijlen speciaal voor dit ensemble bewerkt.

Verder speelt het TSO de 83ste symfonie van Josef Haydn, bijgenaamd “la Poule” oftewel“de Kip”. Tot slot speelt het TSO het romantische Andantino uit de balletsuite Rosamunde van Franz Schubert.

Kom luisteren op 31 oktober in ’t Zaelke, Ariënsstraat 21. Aanvang van het concert: 20.30 uur. De toegang is € 12.50inclusief 2 consumpties. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa. Reserveren kan via email adres info@tegelssymphonieorkest.nl.