Historisch Themaconcert i.s.m. Culturele Raad Tegelen

Oude foto steenfabriek Canoy-Herfkens

In 2017 wordt de inlijving van Tegelen bij Nederland herdacht. De overdracht vond formeel plaats op 24 februari 1817. Het dorp van boeren en ambachtslui zou een bewogen geschiedenis krijgen en in korte tijd uitgroeien tot een industrieplaats van formaat.

Er werd hard ‘gepoejakt’ in zompige kleiputten en tochtige fabriekshallen en soms fanatiek gestaakt. Maar ook was er een bloeiend gemeenschapsleven met veel actieve muziek- en kunstbeoefening. Tegelen was het culturele hart van de regio.

De geest van die tijd wil het Tegels Symphonie Orkest in samenwerking met de Culturele Raad Tegelen oproepen door middel van beelden, verhalen en gedichten van Tegelse schrijvers zoals Harie Denessen en Leo Huys, ingebed in de muziek van de ‘huiscomponisten van’ het T.S.O. zoals Verdi, Schumann, Dvorak en Mozart.

Lara Boschker: violiste

Bijzondere gast is de 16 jarige violiste Lara Boschkor die al verschillende prijzen op haar naam heeft staan. Een genot om haar te mogen beluisteren. Kijk alvast op haar facebook-pagina.

Dit bijzondere concert in de aanloop naar het herdenkingsjaar “Tegelen 200 jaar bij het Koninkrijk der Nederlanden” vindt plaats in Cultureel Centrum de Haandert in Tegelen op zaterdag 26 november 2016. De aanvang is om 20.15 uur. De toegang bedraagt €12,50.

Kaarten zijn te bestellen via info@tegelssymphonieorkest.nl. Deze zullen klaarliggen bij de ingang aan de zaal waar u ze ook kunt afrekenen. Geef aan als je Amice bent. Dan heb je recht op één gratis toegang toegangskaart.