Michael Rein

Michael Rein Michael Rein is geboren in Aken (Duitsland). Hij studeerde viool in Stuttgart, Freiburg en Londen en is sinds 2004 violist aan HET Symphonieorkest (voormalig Nederlands Symphonie Orkest en Orkest van het Oosten). Tevens speelt hij regelmatig bij het WDR-Sinfonieorchester Keulen en is lid van verschillende kamermuziekgroepen zoals het Valerius- en het Emsland-Ensemble waarmee hij de afgelopen jaren een aantal uitgebreide concertreizen door Zuid-Amerika ondernaam.

Sinds 2009 is hij dirigent van het Euregio-Sinfonieorchester Ahaus. Bovendien dirigeerde hij eerder het World Youth Orchestra, het Vaasa City Orchestra (Finland), het Orkest van de Universiteit Alicante (Spanje), het Orchestra Filharmonia Veneta (Italië), het Nederlands Symfonie Orkest en de Lüneburger Symphoniker (Duitsland). In het voorjaar 2012 was hij assistent van Jan-Willem de Vriend bij de Schwetzinger Festspiele voor de operaproductie “Rosamunde” (1780) van Anton Schweitzer/Christoph Martin Wieland. 2014 dirigeerde hij de wereldpremiére van de opera Baba Jaga van Anthony Leigh Dunstan in Nederland, een coproductie van het Conservatorium Maastricht samen met de Toneelakademie.

Voor een aantal van spraakmakende kinderconcerten met het Euregio-Sinfonieorchester (live filmmuziek voor de Engelse film "The Snowman") kreeg hij samen met het orkest een onderscheiding bij het SpardaMusikNetzwerk 2013 in Düsseldorf.

Michael studeert tegenwoordig orkestdirectie op het Conservatorium Maastricht bij Thomas Dorsch. Hij studeerde eerder met Enrico Delamboye en Toshiyuki Kamioka en naam deel aan verschillende masterclasses, o.m. bij de Finse dirigentenlegende Jorma Panula. Op 27 oktober 2013 stond hij voor het eerst voor de Nijmeegs Strijkersgilde als deelnemer van een directiemasterclass met Jan Stulen.